Wil je meer weten? Bel me vrijblijvend op: 06 – 57 22 76 44 of stuur een e-mail met je vraag naar psycholoog@hermanja.nl *. Het praktijkadres is: Cruquiusweg 32 | 1019 AT Amsterdam. Ik werk van maandag tot en met vrijdag, op woensdagen zie ik geen cliënten.

Wachttijd: er is geen ruimte voor nieuwe aanmeldingen (december 2023) **.

Andere vragen kunnen gesteld worden via het contactformulier:

  Bij crisis kunt u buiten werktijden contact opnemen met uw huisarts of dienstdoende huisarts.
  De praktijk heeft een trap en is daarmee voor sommige mindervaliden minder toegankelijk. Overleggen over de mogelijkheden kan altijd.

  * Je kan me ook ‘gewoon’ mailen. Ik stuur je dan zo snel als ik kan een bericht terug. Dit is overigens geen speciaal beveiligde email, dus wees zorgvuldig met wat je me schrijft. Je kunt me uiteraard ook bellen. Vaak zit ik in gesprek, ik neem dan de telefoon niet op. In dat geval kan je een bericht inspreken. Op mijn werkdagen luister ik de voicemail geregeld af, zodat ik zo snel als mogelijk terug kan bellen. Neem in geval van dringende zaken altijd persoonlijk contact met me op per telefoon (dus geen e-mail of sms). Als ik er niet ben, dan kan je het beste contact opnemen met je huisarts of buiten werktijden met de centrale huisartsenpost (tel. 088 0030600).

  AVG & privacy: per mei 2018 is de AVG-wet van kracht. Vanwege die wet over bescherming van persoonsgegevens wil ik je het onderstaande laten weten. First and foremost: uiteraard ga ik zorgvuldig met jouw gegevens om.  Ik heb immers een beroepsgeheim. Je moet er dus op kunnen vertrouwen dat ik je gegevens met niemand deel, tenzij je dat wilt, weet en er toestemming voor geeft. Dat vraagt dus om beschermingsmaatregelen en werken met extra beveiligde communicatiemiddelen.

  Tegelijkertijd heb ik gemerkt dat veel cliënten laagdrempeligheid en gemak erg belangrijk vinden. Dus ik ook. Dat maakt dat ik vind dat als jij dat zelf wilt, jij me ook een mailtje kan sturen, zonder eerst een account aan te maken/tweestaps-authenticatie enz. het is dan dus wel ook jouw verantwoordelijkheid. Om zowel de vertrouwelijkheid als de laagdrempeligheid te bieden, werk ik met verschillende mogelijkheden:

  1. je kan me bellen op telefoonnummer 06 – 57 22 76 44
  2. je kan me gemakkelijk, zonder gedoe op mijn gewone e-mailadres psycholoog@hermanja.nl e-mailen, wat dus regulier beveiligd is. Het is sinds de AVG wel mijn plicht je op het volgende te wijzen: het is zaak om zorgvuldig te zijn en af te wegen wat je wel en niet aan me wilt schrijven. Vergelijk het met een ansichtkaart; wat zou de postbode mogen meelezen, wat liever niet? Ik heb dit e-mailadres via webhost mijndomein.nl. Mocht je geïnteresseerd zijn in hun privacybeleid, zie dan https://www.mijndomein.nl/over-mijndomein/privacy?utm_source=EDM&utm_medium=email&utm_campaign=AVG .
  3. Vanaf dat ik iemand in behandeling heb kan ik een speciale weblink openen binnen MyMindspace.nl, waarbinnen we in een beveiligde e-health omgeving berichten met elkaar kunnen uitwisselen. Dit gaat met inloggen en tweestaps-authenticatie en is daarmee iets minder laagdrempelig, wel veiliger. De veiligheid hiervan wordt gewaarborgd door mijn praktijksoftwareleverancier Incura Abacus, voor meer informatie over hun privacybeleid en algemene voorwaarden, zie http://www.incura.nl/.
  4. Met overige partijen e-mail ik beveiligd via https://www.zivver.com/nl/veilig-emailen

  Tot slot heb ik ook mijn eigen algemene voorwaarden en privacybeleid, die liggen op de praktijk. Daarin is te lezen welke persoonsgegevens ik van je heb en voor welke doeleinden ik die gebruik.

  Jouw privacy is belangrijk voor me en je verhalen en persoonlijke gegevens blijven daar waar ze horen, binnen vier muren, privé.

  Vind mij ook via het portal van Amsterdamse Vrijgevestigde GGZ praktijken http://www.avgp.nl

  ** Als je de wachttijd te lang vindt, dan kun je altijd contact met me opnemen of je zorgverzekeraar vragen om wachtlijstbemiddeling. Je zorgverzekeraar kan je ondersteunen, zodat je binnen vier weken vanaf het eerste contact met een zorgaanbieder een intakegesprek krijgt en dat de behandeling binnen tien weken vanaf de intake gestart is. Dit zijn de maximaal aanvaardbare wachttijden die door zorgaanbieders en zorgverzekeraars gezamenlijk zijn overeengekomen. Er is bij mijn praktijk geen verschil in wachttijden tussen verschillende verzekeraars. Tussen aanmelding en behandeling is geen wachttijd.