Ik geloof in mensen. Ik geloof in de kracht en kennis die ieder mens in zich heeft. Ook jij! Zelf als jij er nu niet in gelooft.

Echt gezien worden door een ander is een van de meest wezenlijke bestaansbehoeften die wij als mensen hebben. Het vraagt aandacht en geduld om iemand te leren kennen en zijn of haar vertrouwen te winnen. Van mijn cliënten hoor ik terug dat ze zich bij mij snel op hun gemak voelen en dat zij mij zaken toevertrouwen die ze soms nog nooit met iemand anders hebben gedeeld. Met een lach en een traan werken we ons door de meest lastige vraagstukken heen. Ik stel graag díe vragen, die je aansporen om verder te denken en die zorgen dat je je gevoel doorleeft. Met mijn vragen en mijn steun, help ik je om je gevoelens aan te gaan en je gedachten te onderzoeken. Daarbij coach en adviseer ik je graag. Het doel is je beter te voelen, positiever te denken en je gezonder te gedragen. Ik behandel je zo kort als kan en zo lang als nodig is.

Dat uit zich ook in mijn opleiding en werkwijze. Ik ben uitgebreid getraind in cognitieve therapie, gedragstherapie (CGT), oplossingsgerichte therapie, mindfulness, EMDR, acceptance & commitment therapy (ACT), schematherapie, BEPP – en wat al niet meer. Toch zie ik ieder mens bovenal als individu en ieder dilemma als uniek. Dus als je bij me komt met een probleem, wil ik je eerst als persoon leren kennen, om daarna samen te gaan zoeken naar de oplossing die het beste bij jou past. Ik zie mijzelf daar bij als een soort ‘bijrijder’: jij hebt de regie en zit aan het stuur, ik navigeer mee, en als het nodig is voorzie ik jou van informatie, advies en oefeningen om beter of gerichter te leren sturen. Ik ben goed op de hoogte van alle protocollen, van de laatste wetenschappelijke inzichten en de zogeheten ‘evidence based’ behandelingen. En ik ben de eerste om jou die te leren, als je dat wilt en als dat bij jou past.

Ik werk vanuit mijn praktijk in Amsterdam Oost ook in opdracht van ARQ IVP; het Instituut voor Psychotrauma dat onderdeel is van ARQ Nationaal Psychotrauma Centrum. Voor meer informatie, zie https://www.ivp.nl/

Registraties:                               

  • Gezondheidszorgpsycholoog (art. 3 Wet BIG registratienummer: 29065155425)
  • Cognitief gedragstherapeut en supervisor VGCT ® https://www.vgct.nl/
  • Docent en basistherapeut traumabehandeling BEPP https://academy.arq.org/
  • EMDR practitioner geregistreerd bij de VEN https://www.emdr.nl/
  • Registerpsycholoog Specialist NIP | Gezondheidszorg
  • Bij de KvK geregistreerd onder nummer 61080454

Lidmaatschappen:
• VGCt (Vereniging voor Gedragstherapie en Cognitieve Therapie) https://www.vgct.nl/home
• LvvP (Landelijke Vereniging Vrijgevestigde Psychologen en Psychotherapeuten)
• SVPA (Samenwerkingsverband Vrijgevestigde Psychologen Amsterdam)
• VEN (Vereniging EMDR Nederland) https://www.emdr.nl/
• NtVP (Nederlandstalige Vereniging voor Psychotrauma) https://www.ntvp.nl/
• NIP (Nederlands Instituut van Psychologen) https://psynip.nl/

Kwaliteitsstatuut & in geval van een klacht:

Per 1 januari 2017 dient iedere professional te tonen hoe de kwaliteit gewaarborgd wordt. Mijn praktijk heeft een door GGz Kwaliteitsstatuut goedgekeurd kwaliteitsstatuut. Deze is aanwezig binnen de praktijk en kunt u op verzoek inzien.
Bij de intake wordt een document overhandigd / geüpload waarin te lezen is wat te doen in het geval van een klacht. Dit loopt via federatie P3NL. Desgewenst is informatie ook te vinden via http://www.p3nl.nl/klachtenregeling/cliënten.